Placeholder Partner wil baby apart laten slapen in eigen kamer, zegt Myra. – Slaaplekkerland

Brrrr...

Voorkom koude nachten in bed! Tot wel 80% korting!

00d 00u 00m 00s
Snelle levering
Gratis retour binnen 14 dagen
Gratis verzending vanaf €50,-
Partner wil baby apart laten slapen in eigen kamer, zegt Myra.

Alle Posts - Nieuws, Slaaptips en meer!

Partner wil baby apart laten slapen in eigen kamer, zegt Myra.

Myra en haar man staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de slaapplek van hun vijf maanden oude zoon, Olivier. Terwijl Myra geniet van de nabijheid en geborgenheid van co-slapen, heeft haar man genoeg van de geluidjes en dringt erop aan dat Olivier zijn eigen kamer krijgt. Een klassiek ouderschapsdilemma, maar hoe komen ze hieruit?

Orthopedagoog Loes Waanders werpt licht op deze situatie: "Het co-slapen biedt zeker voordelen, zoals geborgenheid en het geruststellende gevoel dat je baby binnen handbereik is. Maar het kan ook onrust veroorzaken, vooral bij lichte slapers. Het is essentieel om het gesprek aan te gaan vanuit een gezamenlijk perspectief, waarbij zowel de behoeften van het kind als die van de ouders worden erkend."

Waanders adviseert om op een rustig moment te praten, zonder beschuldigingen of interpretaties. "Communiceer vanuit de ik-vorm en vraag naar elkaars beleving. Begrijp wat er voor je partner speelt en zoek samen naar oplossingen die tegemoetkomen aan ieders behoeften."

Het combineren van ouderlijke verantwoordelijkheden met vermoeiende nachten kan uitdagend zijn, maar het vinden van een compromis is cruciaal voor een gezonde dynamiek binnen het gezin. Dus, voordat de nachtelijke discussies uit de hand lopen, is het tijd voor Myra en haar man om samen een oplossing te vinden waar ze allebei achter kunnen staan.

Gerelateerde Posts

0 Producten In Uw Winkelwagen

Totaal: €0,00

Belastingen en verzendkosten worden berekend bij het afrekenen

Direct Afrekenen