Placeholder Hoe (mobiele) apparaten onze nachtrust beïnvloeden. – Slaaplekkerland

Brrrr...

Voorkom koude nachten in bed! Tot wel 80% korting!

00d 00u 00m 00s
Snelle levering
Gratis retour binnen 14 dagen
Gratis verzending vanaf €50,-
Hoe (mobiele) apparaten onze nachtrust beïnvloeden.

Nieuws

Hoe (mobiele) apparaten onze nachtrust beïnvloeden.

Nog even op je telefoon voor het slapen gaan, nog even je favoriete serie kijken of toch nog even kort werken. Vrijwel iedereen doet het weleens voor het slapen gaan, vooral in deze tijd met alle nieuwe technologische snufjes. Het lijkt allemaal erg onschuldig, maar welke impact heeft dit allemaal nou echt op onze nachtrust?

Wanneer wij naar een beeldscherm kijken, komt er "blauw licht" vrij. Dit breekt een erg belangrijk hormoon af in het lichaam, ook wel melatonine genoemd. Deze stof zorgt ervoor dat wij een slaperig gevoel krijgen, en is ook verantwoordelijk voor het slaap-waakritme. Bij afbraak van dit hormoon verminder je dus eigenlijk je slaapkwaliteit, wat niet alleen ongunstig is voor je slaap, maar ook voor je algemene gezondheid en prestaties.

Daarnaast komt er van vrijwel alle apparaten straling af wanneer het toestel aanstaat. Slaap dus liever niet in de buurt van je telefoon, laptop of een ander apparaat. Ook deze straling kan de slaap negatief beïnvloeden. 

 Tegenwoordig bestaat ons leven voor een groot deel uit deze toestellen. We werken erop, onze sociale contacten zijn makkelijk te bereiken en je kan vrijwel alles vinden op het internet. Het lijkt allemaal erg onschuldig voor onze slaap, maar dat is het niet. Probeer daarom in plaats van je telefoon pakken een keer een boek te lezen, even lekker mediteren of iets anders wat je leuk vindt zonder een apparaat. Het is natuurlijk moeilijker dan gezegd, maar het is het zeker waard. Gun je lichaam en brein de rust die het nodig heeft, en je zal vanzelf de voordelen ervaren.

Dus beste lezers, ik hoop dat dit jullie heeft kunnen motiveren in het verbeteren van jullie slaap en rust, en natuurlijk ook hebben kunnen genieten van deze post! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!  

Gerelateerde Posts

 5 slaaptips voor een optimale nachtrust.  Ontdekking: Pinguïns houden dagelijks duizenden dutjes volgens studie  Hoe weet je dat je last hebt van huisstofmijten?  De toenemende slaapproblemen bij jongeren: Een zorgwekkende trend  Wanneer is Black Friday?

0 Producten In Uw Winkelwagen

Totaal: €0,00

Belastingen en verzendkosten worden berekend bij het afrekenen

Direct Afrekenen